News

November 27, 2009
IPO-то на БГ Агро приключи успешно ENGLISH

На 26 ноември 2009 г. успешно приключи букбилдинга за продажба на съществуващи акции от капитала на БГ Агро АД. Акциите бяха предложени при условията на публично предлагане за продажба на съществуващи акции на БГ Агро АД на институционални и непрофесионални инвеститори в България.

• Продаващите акционери и Водещият мениджър, УниКредит Булбанк, определиха цена на Предлагане в размер на 1,67 лева за 1 акция.

• За предложените 6 053 616 акции на БГ Агро АД бяха подадени поръчки за покупка за над 7 млн. акции, от които 81.2% – от институционални инвеститори.

• Продаващите акционери, съвместно с Водещия мениджър, взеха решение да бъдат разпределени 5 189 967 броя акции, представляващи 12.86% от капитала на БГ Агро АД, при което „фрий-флоутът” ще бъде 16,23%.

• Търговията с акциите на БГ АГРО АД на БФБ стартира на 2 декември 2009г. в 9.30ч. българско време с борсов код „АО0”, на която дата ще бъдат извършени сделките за прехвърляне на разпределените акции.

• Пазарната капитализация на БГ Агро АД при старта на търговията с акциите на БГ АГРО АД на Българска фондова борса – София АД (БФБ) при така определената цена на Предлагане ще бъде в размер на 67,4 млн.лева.

Ненко Ненков, Председател на Съвета на директорите на БГ Агро АД:

„Приветстваме новите акционери и благодарим за оказаното доверие към БГ Агро. Решението ни за цената и броя предложени акции е в интерес на баланса с интересите на инвеститорите – наши партньори. Фокусът ни остава насочен към бизнеса и постигане на общия ни успех.”